TASTINGS OP LOCATIE

Gin & Tonic Tasting

Op onze Gin & Tonic Tastings proeft u van gins, tonics en garnituur onder de kundige leiding van zaakvoerder Kurt zelf. U komt – via een netjes uitgewerkte PowerPoint presentatie met veel beelden en weetjes – meer te weten over de verschillende smaken, het productieproces, de verschillende categorieën van gin, de geschiedenis van gin en tonic, enz. Een demonstratie “perfect serve” kan uiteraard niet ontbreken, daarna kunt u zelf aan de slag!

U proeft per persoon 6 vakkundig door u zelf klaargemaakte “mini” suggested serves van 2 cl gin, een halve fles tonic, ijs en aangepaste garnituur. Tussenin vertelt Kurt honderduit over gin en over tonic en projecteert hij uitleg en beelden op scherm. Een gezellige maar ook leerrijke avond verzekerd!

G&Teasing verzorgt tastings op de locatie die u zelf kiest. In uw woonkamer? In uw tuin? Bij vrienden? In een clublokaal? In uw stamcafé? Alles is bespreekbaar.

U hoeft zich nergens zorgen om te maken, wij brengen werkelijk alles mee: gins, tonics, glazen, ijs, garnituur, placemats, servetjes, laptop, beamer … het mobiele concept van G&Teasing laat maximale flexibiliteit toe. Na afloop van de tasting kunt u alle geproefde gins aanschaffen. 

Onze kwaliteitseisen zijn zeer hoog: enkel premium gins en tonics halen de selectie, het glasheldere ijs van de Ijscentrale is van professionele kwaliteit, de garnituur is steeds kraakvers, de speciale Durobor tasting glazen zijn van hoogwaardig glas, elke deelnemer krijgt serveermateriaal en placematjes om alles netjes en hygiënisch te houden.

Onze tastings kunt u boeken vanaf 10 personen.

Er zijn verschillende prijscategorieën en formules. Informeer naar onze voorwaarden via info@ginandteasing.com

“Hedendaagse Britse Gins & Europese Tonics” 

In deze tasting die zowel voor gevorderden als voor beginners bedoeld is ligt de nadruk op het proeven van “superpremium”, “small batch” Britse gins. Zaakvoerder Kurt Heddebauw zocht 6 absolute toppers uit in de London Dry Gin categorie en koppelt die aan tonics uit heel Europa, met veel aandacht voor aparte garnituur, alles inbegrepen in de prijs. Elke gin wordt in detail besproken, met exclusieve beelden die de deelnemers een kijkje achter de schermen gunt. Een must try voor elke ginliefhebber, nadien kunnen alle geproefde gins worden aangekocht!

“Tarquins Gin” – Tasting

Zaakvoerder Kurt Heddebauw brengt met G&Teasing exclusief voor België de Tarquin’s Handcrafted Cornish Dry Gin op de Belgische markt, een kleinschalige en ambachtelijke gin die als een hedendaagse kijk op de klassieke London Dry mag worden gezien.
Het gamma dat meester-distilleerder Tarquin Leadbetter produceert wordt steeds uitgebreider, deze tasting wil de deelnemers laten kennismaken met het hele assortiment. We proeven naast de flagship o.a. ook een Navy Strenght versie en liefst 3 hyperexclusieve limited editions die niet langer op de markt zijn! Ijs en één soort tonic (om de onderlinge verschillen maximaal waar te nemen!) zijn inbegrepen in de prijs.

Masterclasses

Tonic Tasting “Muggen, Malaria & Mixers”

Deze tasting werkt volgens een uniek concept: zaakvoerder Kurt Heddebauw verhaalt de geschiedenis van malaria, kinine en tonic en schenkt daarbij 10 verschillende tonics per persoon om zijn verhaal te illustreren. Ideaal voor tijdens “Tournee Minerale”, voor BOB feestjes of voor mensen die geen alcohol willen of mogen drinken. Een PowerPoint presentatie met unieke beelden en historische uitleg begeleidt deze speciale proeverij!

Wat is kinine nu eigenlijk en hoe helpt het tegen malaria? Wat heeft de toverspreuk abracadabra daarmee te maken? Wie was de gravin van Chinchon? Wat hebben de naam en het logo van Fever Tree Tonic gemeen met een Italiaanse arts uit de 18de eeuw? Wie waren Markham en Ledger? Hoe is ons huidige Indian Tonic Water ontstaan? Waar verwijst het logo van Schweppes naar? Kom het allemaal te weten op de Tonic Tasting ‘Muggen, Malaria & Mixers’ van G&Teasing!

Navy Strenght Gin Tasting “Up Spirits!”

Als expert in de geschiedenis van gin (zie ook http://ginandteasing.com/gincentives/) selecteerde zaakvoerder Kurt Heddebauw voor deze masterclass zes verschillende gins op “Navy Strenght”, een speciale subcategorie waarbij de gin wordt gebotteld op 57 graden.

De maritieme geschiedenis van dit soort gin wordt vakkundig uit de doeken gedaan in woord en beeld terwijl de deelnemers volop proeven van deze – letterlijk –  sterke drank.

Ijs en één soort tonic (om de onderlinge verschillen maximaal waar te nemen!) zijn inbegrepen in de prijs. De gin line-up zou er (o.v.) als volgt uit kunnen zien: Haymans “Royal Dock of Deptford” Gin – Plymouth “Navy Strenght” Gin – Tarquin’s “The Seadog” Gin – Edinburg “The Canonball” Gin –  Sipsmith “V.J.O.P.” Gin – Perry Tot “Navy Strenght” Gin.

Tastings “op maat”
Niet gevonden wat u zoekt? Hebt u specifieke wensen of speciale eisen? Geen probleem! Contacteer ons en we werken samen een tasting “op maat” voor u uit die perfect beantwoordt aan uw verlangens!