G&TEASING IMPORTEERT 

TARQUIN’S CORNISH DRY GIN

 

De handcrafted gin van stichter en meester-distilleerder Tarquin Leadbetter is een hedendaagse kijk op de klassieke London Dry Gin stijl. Ze wordt gestookt in kleine batches van 200 flessen in het onafhankelijke familiebedrijf SouthWestern Distillery aan de kust van Noord – Cornwall. Men draagt er vakmanschap, authenticiteit, kleinschaligheid, traditie en kwaliteit hoog in het vaandel.

De handgeplukte botanicals die de gin haar unieke smaak geven worden een nacht lang geweekt in een neutraal graanbeslag voor ze ’s morgens opgewarmd worden tot distilleertemperatuur. De jeneverbes komt uit Kosovo, de koriander uit Bulgarije, de iriswortel uit Marokko, de engelwortel uit Polen, het zoethout uit Oezbekistan, de groene kardemon uit Guatemala, de kaneel uit Madagaskar en de bittere amandelen uit Marokko. De verse pompelmoes-, sinaasappel- en citroenschillen worden geplukt in Europa tijdens de zomer, maar in Zuid-Afrika in de winter. Na 12 uur macereren wordt bij het krieken van de dag ook de laatste botanical toegevoegd, een uniek ingrediënt van deze gin: versgeplukte Devonshire viooltjes uit Tarquins tuin!

Drie kleine koperen stookketels (lieflijk Tamara, Senara en Ferrara gedoopt), verwarmd op een open vuur, staan in voor het acht uur durende distillatieproces, zorgvuldig gevolgd door Tarquin zelf. Het eindproduct wordt daarna aangelengd met heerlijk zuiver, zacht bronwater uit Boscastle en zo op een drinksterkte van 42° gebracht. Het eindresultaat wordt tot slot nog een paar dagen te ruste gelegd om zich ten volle te kunnen ontwikkelen. Tarquin controleert persoonlijk smaak en geur, vult elke fles eigenhandig af, voorziet ze van een kurk, de karakteristieke blauwe waslaag met logo, zijn handtekening en een individuele proefnotitie vooraleer ze de deur uit gaan. Kan het persoonlijker en ambachtelijker?

Het resultaat is een schitterende gin die perfect in balans is en iedereen zal kunnen bekoren door haar heerlijke neus en haar zachte, ronde smaak van jeneverbes, citrus en bloemen.

Tarquin’s Handcrafted Cornish Dry Gin serveer je best als een T&T (een “Tarquin’s & Tonic”!) met een neutrale of lichtfruitige premium mixer, een partje of een zeste van pompelmoes en een paar twijgjes citroentijm. Een vers, kleurig viooltje in je glas werkt ook altijd!

De gin won verschillende gouden medailles, onder andere op de IWSC in 2014 en op de San Francisco World Spirits Competiton in 2016. Recent kreeg ze maar liefst een score van 95 op 100 van België’s bekendste en meest gezaghebbende gin blogger Glenn Vanbellingen van Gin UR Way.

Naast de karakteristieke blauwgewaxte Tarquin’s Gin brengt SouthWestern Distillery nog verschillende andere gins in het gamma op de markt: de Seadog (een Navy Strength editie op 57°), een Cornish Pastis (jawel! u leest het goed! een pastis uit Engeland, een geweldige woordspeling op de legendarische Cornish Pasty!) en drie fruitgins op 38°: de Brilliant British Blackberry & Wild Cornish Honey, de British Rhubarb & Raspberry en de British Strawberry & Zesty lime.

Daarnaast komen regelmatig beperkt beschikbare limited editions uit de stookketels!

Infomeer naar onze verkooppunten en verdeelpartners: info@ginandteasing.com